Emballage Kado XL in de legendarische Jet studio!

Of het zo een kado is om 3 dagen door te brengen in een studio met de muzikanten van Emballage Kado laat ik even in het midden, maar zaterdagochtend (allé, late voormiddag al eigenlijk… we zijn nog altijd muzikanten hé!) werden we verwacht in de Jet Studio in Koekelberg om ons project “Zaa et ginnen Bruigel zaain” te vereeuwigen. 

Instrumenten werden opgewarmd, stembanden werden nog druk gesmeerd met zangerssiroop en gembertheetjes, en zelfs de grove middelen (medicatie met de welklinkende naam “medrol”) werden ingezet.

Tussen al die hectiek (en toch ook een klein beetje gezonde zenuwen) door, werd alles klaar gezet voor opname door de fantastische techniekers van de Jet Studio en hopla, we konden eraan beginnen. 

Die gezonde zenuwen maakten snel plaats voor amusement eens we bezig waren, en het opnemen verliep behoorlijk vlot. Laat ons zeggen dat dat geen evidentie is als je met 8 muzikanten tegelijkertijd opneemt. Af en toe probeerden we eens te suggereren om een bepaald stukje toch apart op te nemen, maar daar kwam steevast dezelfde repliek op terug: “ja maar de live-feel is belangrijk”. Daar valt inderdaad iets over te zeggen, maar we bezorgen de fans van onze muziek toch graag een foutloze versie van de pareltjes (zelfstoef mag hé?) die we in mekaar gebokst hebben. 

Sloten thee en water, evenveel toiletbezoekjes, en ongeveer 9 uur opnames later hadden we 13 nummers ingeblikt. 3 meer dan onze planning had voorzien, dus we konden de dag in feeststemming afsluiten met een etentje in La Luna. 

Zondagvoormiddag mocht Marc Bober de studio voor ons opwarmen.
Professioneel als hij is waren zijn teksten op nog geen 20 minuten ingesproken, en konden wij verder om alle kleine extraatjes op te nemen: shakers, beatring, vingerknippen, xylofoon,… 

De dames hun stem zat beter dan de dag voordien dus er werden nog enkele zanglijnen opnieuw ingezongen terwijl de rest zich al haastte naar ‘t Goudblommeke waar we in de namiddag nog moesten optreden.
Briljant idee trouwens… opnames plannen tijdens een weekend waarin je moet optreden, maar kijk, ook dat is iets dat hoort bij de volkse charmes van een groep als Emballage Kado. 😉 

Parking vinden bleek ook geen sinecure, dus iedereen was maar nipt op tijd om de soundcheck te kunnen doen en nog in optredentenue te duiken.
De lovende commentaren achteraf gaven ons nog net dat tikkeltje energie om toch opnieuw studiowaarts te trekken. Hongerige magen werden even genegeerd, geplande verjaardagsetentjes en toneelvoorstellingen afgebeld, en zo werden ook de laatste 3 nummers van ons drukke opnameschema opgenomen. 

Maandag mixdag!
16 nummers mixen op 1 dag… we vroegen het onmogelijke aan Rudy!
Alles werd met de grootste zorg beluisterd, en zo nodig aangepast (we noemen Rudy ondertussen al “the magician”, aangezien hij onze foutjes wegtovert met het grootste gemak). 

Ine van de Mokkes